Lisätiedot

Saammeko esitellä yhden suurimmista ja mielenkiintoisista projekteistamme mitä olemme toteuttaneet. Walonia valaisinperheen brändäys alusta alkaen.

Case story: Asiakkaalla oli tarve erottua edukseen pohjoismaiden valaisinmarkkinoilla omalla tuotemerkillä, joka houkuttelee asiakkaita ja erottuu kilpailijoista tyylikkydellä ja positiivisilla mielikuvilla. Walonia valaisimissa on painotettu nimenomaan laadukkuutta ja kaikkiin valaisimiin myönnetään kahden vuoden takuu.

walonialogosketch

 

Kaikki lähti nimen ja logon suunnittelusta Adobe Illustratorilla. Haluttiin hakea tyylikästä, yksinkertaista ja modernia kokonaisuutta, joka soveltuu nykypäivän ilmeeseen. Logon jälkeen suunniteltiin visuaalinen kokonaisilme ja värimaailma mitä halutaan lähteä viemään eteenpäin. Tämän jälkeen suunniteltiin neljän valaisimen tuotepakkaukset Illustratorilla. Raakileiden paperimallien ja koekasaamisien jälkeen valmiit versiot lähetettiin tehtaalle ja siirryttiin suunnittelemaan kotisivut.

waloniaboxin

Visuaalinen ilme  ja rakenne millä sivut toteutettaisiin oli jo valmiina selkärangassa. Toteutusta ja suunnittelua aloitettiin rakentamaan nykypäiväisiä julkaisujärjestelmiä hyödyntäen. Haluttiin erittäin kevyet, yksinkertaiset mutta näyttävät sivut, jotka toimivat myös moitteettomasti mobiilijärjestelmillä. Lisäksi huolella suunniteltu ja rakennettu sivusto on todella helppo ylläpitää asiakkaankin näkökulmasta, eikä monimutkaista koodin osaamista vaadita, vaan kaikki on selkeästi ja visuaalisesti esillä.

Lisäksi asiakkaan eli loppukäyttäjän näkökulmasta kaikki turhat, hämmentävät ja hankalat toiminnot on piilotettu ja ovat vain näkyvissä kehittäjälle, joka pystyy hallita sivuston koko rakennetta vaivattomasti.

Lisäksi sivustoon valittiin yhden sivun taktiikka, joka tarjoaa kaiken tiedon heti näkyville yhdellä sivulatauksella nopeasti ja helposti. Siirtyminen tapahtuu kätevästi rullaten hiirellä tai normaaleilla navigointipainikkeilla, jotka rullaavat heti oikealle kohtaa.

waloniaverkkosivut

Ensimmäiset tuotekuvaukset hoidetiin asiakkaan tiloissa sarjatuotantona Elinchrom Ranger Quadra keikkasalamalla ja “valoteltan” voimin, joka takaa perus varmat ja laadukkaat tuotekuvat, jotka on helppo leikata irti taustasta.
Tuotekuvissa ei haettu glamouria, tai panostettu liikaa tekniseen kikkailuun, tai useiden tuntien photoshoppaukseen. Haluttiin kuitenkin erottua kilpailijoista hieman laadukkaammin toteutetuilla tuotekuvilla, koska mielikuvilla on merkitystä

Toinen tuotekuvaus suoritettiin miljöössä valojen oikeassa käyttöympäristössä silmälläpitäen kuvituskuvia, joita voitaisiin käyttää tuotekuvien ja muun materiaalin tukena, tuoden lisäkiinnostusta ja arvoa tuotteille.

 

Projektin eri osa-alueet:
– Logon suunnittelu
– Visuaalisen ilmeen suunnittelu
– Tuotepakkausten suunnittelu
– Kotisivujen suunnittelu ja toteutus
– Tuotekuvaus studio-olosuhteilla ja miljöössä
– Esitteet ja messumateriaalit
– Sosiaalisen median näkyvyys
– Google- ja Bing -näkyvyys
– Kotisivujen seuranta-analytiikka

Artikkelia päivitetty 30.7.2015

Project Walonia

 • Client

  Walonia

 • Skills

  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Indesign
  • Adobe Aftereffects
  • Valokuvaus
  • Hakukoneoptimointi
  • Hakukonemainonta
Katso asiakkaan sivut